26 Ağustos 2007 Pazar

dünyanın en güzel yiyecekleri

1 - Acılı whopper dünyanın en güzel yiyeceğidir. En güzelidir, bir tanedir. Daha iyisi yoktur. Acısı, soslu da olsa biberli de olsa süperdir. Yerken insan kendini kaybeder, dış dünyayla bağlantısı kesilir. Ev ortamında aynısını yapabilen birisini bulursam, dakkasında nikahı basarım.

2 - Acısız whopper dünyanın en güzel ikinci yiyeceğidir. Acılı whopper yapılırken içine acı sosun katılmasının unutulmasıyla şans eseri bulunmuştur. Ev ortamında aynısını yapabilen birisini bulursam, dakkasında nikahı basarım. Acı sosu da kendim ekleyiveririm.

3 - Kızarmış hellim peyniri dünyanın en güzel üçüncü yiyeceğidir. Zaten peynirlerin hepsi süper yiyeceklerdir ama hellim peyniri bambaşkadır. Ev arkadaşım bunu yapabiliyor. (Çünkü teyzem yüklü bir çek aldı?!) Bu yüzden beraber kalıyoruz zaten.

4 - Kentucky'deki hot wings dünyanın en güzel dördüncü yiyeceğidir. Acısı hem yerken, hem de vücudu terk ederken can yakar. Kovayla satılır, kovayla alınır, kovayla yenilir. Kolayla da yenilebilir.

5 - Çeltik kebabı dünyanın en güzel beşinci yemeğidir. Hayatımda altı defa yiyebildim. Henüz yememiş olan, boşuna yaşamıştır. İsmini bilmediğim zamanlarda, birçok şeye olduğu gibi, bu yemeğe de babamın adını vermiştim. Patates, yoğurt ve etin muhteşem sinerjisi...

6 - Süper ayvalık tostu dünyanın en güzel altıncı yemeğidir. Bostancı'daki Etiler Marmaris Büfe'de "ayvalık süper" şeklinde istenmesi gerekir. Cidden süperdir.

7 - Et şiş dünyanın en güzel yedinci yemeğidir. Taksim'deki Canım Ciğerim'de yenmesi şarttır. İnsanın hem gözü hem karnı doyar.

Off... Acıktım.

4 yorum:

schizophrenia dedi ki...

dünyanın en güzel yiyecekleri sıralamasına denizli kebabı eklenmediği sürece kınıyorum.

mms://vod.cnnturk.com/a1200/d1/cnnturk/program/lezzet_duraklari/CN-LEZZET_DURAKLARI-28-DENIZLI.wmv

hoze dedi ki...

denizli kebabını hala yiyememiş biriyim. ilk gelişimde yiyeceğim ama.

Cem dedi ki...

Murat'ın da geçen teyid ettiği gibi eşeğin önde gidenisin. Bi de Denizliliyim diye gezinir ortada.

hoze dedi ki...

kalbini kırarım. :(